Over Scottish Pimpernel

Wollen kleding

OVER SIMONE VAN SCOTTISH PIMPERNEL

Alleen door te voelen ontdek je de beste kwaliteiten

Mijn moeder bracht me al vroeg het subtiele gevoel voor kwaliteit bij door stoffen in mijn handen te laten glijden. Zo ontdekte ik spelenderwijs de nuances van verschillende wolsoorten. Die lessen draag ik nog steeds met me mee bij het selecteren van nieuwe collecties voor Scottish Pimpernel. De voordelen van wollen kleding zijn talrijk:

 • Het ademt en biedt ongeëvenaard draagcomfort.
 • Het houdt warmte vast zonder oververhitting, een zegen nu we onze binnentemperaturen regelen.
 • Wol blijft langer mooi dan synthetische garens.


Ik vind het ook belangrijk om na te denken over ons milieu en de keuzes die we maken. Vanaf het begin zijn de producten die Scottish Pimpernel verkoopt gemaakt van duurzaam geproduceerde, hoogwaardige natuurlijke garens, met respect voor mens en dier.
Ik hecht er waarde aan te weten waar onze kleding vandaan komt. Met veel merken onderhoud ik persoonlijk contact, meestal kleinere familiebedrijven. De wetenschap dat bijna al onze wol mulesing-vrij is, maakt me blij.
Kiezen voor wollen kleding betekent een bijdrage leveren aan duurzame mode, omdat het jarenlang meegaat, minder vaak gewassen hoeft te worden en geen microvezels in ons water achterlaat. Over deze prachtige natuurlijke vezels valt nog zoveel meer te vertellen. 

Die vroege kennismaking met wol heeft mijn leven verrijkt met een blijvende liefde. Elke dag weer!

Lees hier meer over de duurzaamheid van de producten.

Wollen kleding

DE NAAM SCOTTISH PIMPERNEL

Wij krijgen regelmatig de vraag waar de naam Scottish Pimpernel vandaan komt.

Dat verhaal begon 30 jaar geleden toen de vorige eigenaar Anne Christien een natuurwinkel had die ‘de Pimpernel’ heette. (naar het kleine rode bloemetje Scarlet Pimpernel). Tijdens een vakantie in Schotland maakte Anne Christien kennis met wollen plaids die daar gemaakt werden. Ze was op slag verliefd en wilde die producten ook wel in haar winkel in Nederland verkopen.

En ook hier werden die plaids een groot succes. Hierdoor aangemoedigd verlegde ze het accent naar de verkoop van meer plaids, maar ook wollen truien en wollen vesten. De naam veranderde in ‘Scottish Pimpernel’, als verwijzing naar waar de liefde begonnen was.

15 jaar geleden nam Simone ‘Scottish Pimpernel’ over. De ‘finest qualities’ en de kleuren waar Anne Christien zo voor viel zijn ook nog steeds de pijlers van de huidige Scottish Pimpernel

De bescheiden Schotse collectie van de beginjaren is sindsdien alleen maar uitgebreid. Er zijn bijvoorbeeld ook Ierse, Duitse, Zuid-Amerikaanse en Nieuw-Zeelandse merken bijgekomen. Inmiddels is die kwalitatief hoogwaardige, kleurrijke wollen collectie van Scottish Pimpernel uniek voor Nederland.

Simone stelt elk jaar weer een eigenzinnige mix van wollen kleding samen voor haar webshop en pop-up winkels waarbij ze nooit uitgaat van vluchtige trends die er op dat moment zijn. Ze kiest altijd voor een tijdloos kleurenpalet en elegante, mooie pasvormen. 

Duurzaamheid, kwaliteit, natuurlijke materialen zijn kernbegrippen waar alles sinds het begin nog steeds om draait. En de klanten van Scottish Pimpernel waarderen dat al jaren!

Selecteer de velden die moeten worden weergegeven. Anderen zullen verborgen zijn. Slepen en neerzetten om de volgorde te wijzigen.
 • Afbeelding
 • SKU
 • Beoordeling
 • Prijs
 • Voorraad
 • Beschrijving
 • Gewicht
 • Dimensies
 • Extra informatie
 • Kenmerken
 • Voeg toe aan winkelkar
Klik buiten om de vergelijkingsbalk te verbergen
Vergelijken
Vergelijken ×
Vergelijken Doorgaan met winkelen
0
0