Free Delivery on orders over $200. Don’t miss discount.
Fabrikanten

Minimalisme van Holebrook uit Zweden

16

Minimalisme van Holebrook uit Zweden

Tussen de vrolijke en kleurrijke wollen kleding die de Scottish Pimpernel van verschillende merken verkoopt, valt er eentje op door stijlvolle eenvoud. Dat is het minimalisme van het merk Holebrook uit Zweden.

Effen of strepen
Al 20 jaar is gebreide kleding de kern van het bedrijf. De meeste items uit de collectie zijn effen. Als er al een dessin te zien is zijn het speelse strepen in klassieke kleuren. Het zijn warme, windproof en comfortabel zittende kleren die gemaakt zijn om buiten actief te zijn en waarin je er toch goed gekleed uit ziet.

Het idee achter het succes van Holebrook
Het begon allemaal met een idee van oprichtster Tina Karstorp. Zij merkte dat je toch altijd een extra laagje kleding nodig hebt wanneer je in Zweden aan het water bent. De dikte van de stof is dan essentieel om je toch net dat beetje extra warmte te geven en de wind buiten te sluiten. In de tijd dat Tina haar zoektocht begon, waren er nog niet zoveel materialen die zouden kunnen dienen als beschermende laag. Ondanks die beperking wilde Tina toch dat de kleding er zo goed uitzag dat het een deel van je dagelijkse outfit kon worden.

20 jaar ervaring
Gedurende de 20 jaar hebben ze veel onderzoek gedaan en kennis verzameld over breien en garens. De kleding moet de juiste dikte hebben, de juiste warmte afgeven en exclusiviteit uitstralen. Ieder detail moet kloppen en daarom worden elke rits, knoop en breigaren door henzelf uitgezocht voordat er opdracht gegeven wordt om de kleding te maken. Bij Holebrook geloven ze dat al deze ervaring voelbaar is wanneer je hun kleding gaat dragen.
In iedere nieuwe collectie is er iets van het eerste idee van Tina terug te vinden in het design. Het gaat nog steeds over functie en vorm, kwaliteit en gevoel. En er is altijd een link naar het water met de marine-look die verwijst naar de oceaan en het gevoel van vrijheid.

De garens
De collectie wordt in Europa gemaakt waardoor contact met de makers heel direct is en de transportlijnen kort zijn. De garens die ze gebruiken komen bijna allemaal van Europese leveranciers waar ze een lange duurzame samenwerking mee hebben. Zowel hun extra fijne merino, mohair, katoen en alpaca zijn van hoge kwaliteit en sterk genoeg om ze lang te dragen. Dus ook hier staat kwaliteit en aandacht voorop.

De Scottish Pimpernel en Holebrook
De Scottish Pimpernel verkoopt al enkele jaren jurken, truien en jasjes van Holebrook. Onze klanten vinden het minimalisme van dit merk prettig om te combineren met de wat bontere patronen van onze andere merken. Dus een effen jurk van Holebrook met een folklore vestje van Dunque of de prachtige vestjassen van Astrifa. Of bijvoorbeeld de effen wollen tuniek Wanda met een kleurrijke rok van Ivko. En de mensen die van de pure minimalistische stijl houden, combineren Holebrook met … Holebrook!

Bekijk de kleding van Holebrook in onze webshop

Selecteer de velden die moeten worden weergegeven. Anderen zullen verborgen zijn. Slepen en neerzetten om de volgorde te wijzigen.
 • Afbeelding
 • SKU
 • Beoordeling
 • Prijs
 • Voorraad
 • Beschrijving
 • Gewicht
 • Dimensies
 • Extra informatie
 • Kenmerken
 • Voeg toe aan winkelkar
Klik buiten om de vergelijkingsbalk te verbergen
Vergelijken
Vergelijken ×
Vergelijken Doorgaan met winkelen
0
0