Free Delivery on orders over $200. Don’t miss discount.
nieuws

McKernan Woollen Mills – Liefde kleur + materiaal

11

McKernan Woollen Mills – Liefde kleur + materiaal

In het kleine Ierse dorpje Tuamgraney staan een aantal weefmachines uit de Industriële Revolutie. Met de in 1860 ontwikkelden machines weven de McKernans kleurrijke, zachte sjaals. In combinatie met hoogwaardige kwaliteit van wol ontstaan kleine kunstwerkjes.

Anke McKernans liefde voor het ambacht weven, haar grote passie voor de verschillende textielsoorten en haar kunstzinnig vermogen om met kleuren te toveren, hebben McKernan Woollen Mills laten uitgroeien tot het 10-mans bedrijfje van tegenwoordig. Het weven begon in haar slaapkamer met 2 weefgetouwen, maar groeide met de aanschaf van de machines al snel uit. Ondanks de groei, blijft Anke op kwaliteit en handwerk aansturen. Door de productie dicht bij de mens te houden, hou je het ambacht en de passie voor het weven in stand.

De sjaals van McKernan ontstaan vanuit Ankes fantasie. Kleuren en textielsoorten prikkelen haar verbeelding. Voordat een nieuwe sjaal ontstaat, doorloopt Anke een lang proces van ontwikkelen en uitproberen. Het is een kwestie van telkens opnieuw onderzoeken, fouten maken en ontdekken. Het resultaat van deze ontdekkingstochten is dan ook een product van concentratie en geluk.

Het weven van de sjaals is een kostbaar en lang proces. Hoewel de machines het weven als handenarbeid overnamen, blijft er nog veel handwerk over. Constant is er iemand bij de machine om ervoor te zorgen dat het weven foutloos verloopt. Op de oude machines kunnen alleen kleinere hoeveelheden sjaals geweven worden, waardoor meerdere ontwerpen kunnen worden uitgeprobeerd. Anke wil niet met massaproductie beginnen, omdat dan het unieke van de producten verloren gaat en ze minder kans heeft om te experimenteren. Ze wil het weven kunnen blijven voelen.

Typisch voor McKernan is de grote hoeveelheid aan wol soorten waarmee gewerkt wordt. Merinowol, alpaca, zijde, kamelenhaar en nog vele andere soorten worden gebruikt om te experimenteren. Het proces van de draad tot de sjaal is lang en intensief. Voornamelijk omdat er veel met de hand gedaan wordt. Zodra Anke een blije klant ziet, is haar vreugde het grootst. Het geeft een voldaan gevoel, als de zachte, kleurige, kwaliteitsvolle sjaal om iemands hals gedrapeerd wordt.

Selecteer de velden die moeten worden weergegeven. Anderen zullen verborgen zijn. Slepen en neerzetten om de volgorde te wijzigen.
 • Afbeelding
 • SKU
 • Beoordeling
 • Prijs
 • Voorraad
 • Beschrijving
 • Gewicht
 • Dimensies
 • Extra informatie
 • Kenmerken
 • Voeg toe aan winkelkar
Klik buiten om de vergelijkingsbalk te verbergen
Vergelijken
Vergelijken ×
Vergelijken Doorgaan met winkelen
0
0