Fabrikanten

Irelands Eye: traditie en hedendaagse flair

5 (1)

Irelands Eye: traditie en hedendaagse flair

In 1988 start de O’Sullivan familie met het unieke bedrijf Irelands Eye. Irelands Eye staat bekend om haar gebreide wollen truien met kabelpatronen in natuurlijke kleuren en met natuurlijke materialen. Wat begon met een aantal machines in de kelder van de woning, groeide uit tot een internationaal erkend bedrijf onder leiding van drie generaties O’Sullivan.

Irelands Eye is vernoemd naar het eilandje naast Dublin waar de O’Sullivans opgroeide. “Het breien zit in ons bloed”, vertelt Paul de manager van het bedrijf. In een van zijn eerste herinneringen ziet hij zijn vader in de garage in Dublin zitten, waar hij grote truien voor zijn kinderen breide. Destijds vormden de truien een aangename bescherming tegen de elementen. In de kou en de wind van de Ierse kusten waren de truien een warme cocon. Met de veranderende weerpatronen neemt de behoefte aan deze robuuste trui af en focust de familie op comfortabele, luxe truien. Irelands Eye combineert in deze zoektocht de Ierse traditie met de wensen van de klant.

Irelands Eye staat bekent om haar traditionele Ierse ontwerpen, die door de schoonheid van het Ierse land, de vissersdorpjes en de kust geïnspireerd worden. Alle kleuren en materialen zijn natuurlijk en worden uit de omgeving gehaald. De sweater voelt licht aan en is comfortabel zacht door de verfijnde combinatie van 95% mercino wol met 5% cashmere. Het typische aan de Ierse trui zijn de gebreide kabels. Vroeger had elk patroon, elke kabel een andere betekenis, waardoor bijvoorbeeld verdronken vissersmannen aan de patronen op hun truien herkend konden worden. “Dit is een enigszins geromantiseerd verhaal”, relativeert Paul. Voordat een trui in productie wordt genomen, wordt ze met de hand ontworpen en meerdere keren uitgewerkt. Met aandacht ontstaat een unieke, subtiele en uitgebalanceerde trui. Zowel de trui als het vest zijn door hun sportieve, jeugdige look makkelijk op andere kledingstukken te dragen.

Irelands Eye luistert naar de wensen van haar klanten. In de truien wordt naar een combinatie van comfort en stijl gezocht. Grote aandacht gaat uit naar de details, die vaak met de hand worden aangebracht. Irelands Eye’s truien brengen een unieke combinatie van het Ierse verleden met het internationale heden – een trui met karakter. Door de frisse uitstraling van de sweaters en coats passen ze uitstekend bij een actief buitenleven. En door het warme, maar lichte materiaal lenen de truien zich uitstekend als vervanging voor een jas.

Selecteer de velden die moeten worden weergegeven. Anderen zullen verborgen zijn. Slepen en neerzetten om de volgorde te wijzigen.
 • Afbeelding
 • SKU
 • Beoordeling
 • Prijs
 • Voorraad
 • Beschrijving
 • Gewicht
 • Dimensies
 • Extra informatie
 • Kenmerken
 • Voeg toe aan winkelkar
Klik buiten om de vergelijkingsbalk te verbergen
Vergelijken
Vergelijken ×
Vergelijken Doorgaan met winkelen
0
0