Free Delivery on orders over $200. Don’t miss discount.
Fabrikanten

Het verhaal achter Harley of Scotland

15

Het verhaal achter Harley of Scotland

Over alle gebreide kleding die de Scottish Pimpernel verkoopt kun je een verhaal vertellen. Het gaat vaak over tradities, vakwerk, de kleine teams van mensen die de kleding maken, maar ook over het prachtige product wol zelf. Zo ook bij Harley of Scotland dat in 1929 opgericht is door de jonge visser Peter Harley Buchan. Peter was gefascineerd door de visserstruien van de Schotse eilanden met hun mooie patronen en kleurcombinaties. Hij besloot zelf met wol te gaan werken en startte met het breien van traditionele visserssokken.

Innovatie
Negentig jaar later is de fabriek van Harley of Scotland nog altijd gevestigd op de plek waar voorheen de haring werd verwerkt. Hoewel het breiwerk van Harley of Scotland nog steeds is geïnspireerd door traditionele patronen, is de productie ervan zeer innovatief. Ze zijn al 15 jaar pioniers op het gebied van ‘seam-free whole garment knitwear’, dat wil zeggen; hun breiwerk is rondgebreid, zonder naad. Er kan in één keer een heel kledingstuk op de machine worden gemaakt. Deze zeer moderne techniek zorgt voor een goed aangesloten pasvorm en een uitstekend draagcomfort.

Zero waste
Bij Harley of Scotland gebruiken ze pure, nieuwe wol en deze kostbare, natuurlijke vezels worden daarna tot luxueuze truien verwerkt. Door de ‘seam-free’ breimethode wordt er weinig tot geen vezel verspild. Dit is bijzonder duurzaam en ze zijn er dan ook trots op dat ze een trui met ‘zero waste’ kunnen labelen. Doordat ze pas garens inkopen wanneer er een bestelling geplaatst wordt, hebben ze ook nooit te veel voorraad. Ook hier wordt niets verspild!

Herkomst van de wol
Na 90 jaar respecteren ze de kernwaarden van hun oprichter Peter Harley Buchan nog altijd. In dit kleine bedrijf werkt iedereen hard om de constante kwaliteit van hun breiwerk te garanderen.
Op hun site kun je de herkomst van al hun wol opzoeken. Zo zie je er dat de vezels van de Shetland wol van J.C. Rennie komen en 12 km van de fabriek van Harley of Scotland gesponnen zijn.

Harley of Scotland bij de Scottish Pimpernel
Bij de Scottish Pimpernel verkopen wij ook dit jaar weer prachtig gebreide kleding van Harley of Scotland. In het assortiment hebben we diverse truien en vesten in één kleur gebreid, met meerdere kleuren én met folkloristisch IJslandmotief. Door het verhaal erachter krijgt zo’n trui nog meer waarde wanneer je bedenkt hoeveel traditie, vakwerk en liefde er is meegenomen in hun breiwerk!

Selecteer de velden die moeten worden weergegeven. Anderen zullen verborgen zijn. Slepen en neerzetten om de volgorde te wijzigen.
 • Afbeelding
 • SKU
 • Beoordeling
 • Prijs
 • Voorraad
 • Beschrijving
 • Gewicht
 • Dimensies
 • Extra informatie
 • Kenmerken
 • Voeg toe aan winkelkar
Klik buiten om de vergelijkingsbalk te verbergen
Vergelijken
Vergelijken ×
Vergelijken Doorgaan met winkelen
0
0