Free Delivery on orders over $200. Don’t miss discount.
Fabrikanten

De unieke culturele mix van ARAÑA

6-thumb

De unieke culturele mix van ARAÑA

ARAÑA betekend spin. In het Nederlands weeft de spin haar web in tegenstelling tot het Spaanse gezegde, waarin ze haar web breidt. De gebreide vesten van ARAÑA representeren dit Spaanse gezegde: zoals een spin haar web tussen twee voorwerpen weeft, zo breidt de onderneming ARAÑA twee culturen aan elkaar. In de ARAÑA collecties komen de Europese invloeden met de Zuid-Amerikaanse culturen samen, waardoor een kleurrijke, tijdloze en behagelijke trui ontstaat.

Sinds 1991 werkt ARAÑA met ateliers uit Bolivia en Peru samen. In de ateliers wordt gebruik gemaakt van de traditionele kennis van het breien en weven van de bevolking. Zo wordt geprobeerd de breicultuur van de Andes in stand te houden en werkgelegenheid te creëren. ARAÑA zorgt voor eerlijke handel en verzekert goede werkomstandigheden van de werknemers. Veel wordt met de hand vervaardigd, waardoor er ruimte is voor details en creativiteit.

De bijzondere Zuid-Amerikaanse kleurencombinaties maken de vesten tot een levendig kledingstuk voor de modieuze fijnproever. Bijzonder voor de kledingstukken van ARAÑA is het materiaal: alpaca. Door de alpaca is de kleding van ARAÑA licht en behaaglijk, waardoor ze zowel in de lente, herfst en winter gedragen kunnen worden. Alpaca houdt namelijk de lichaamswarmte vast zonder af te sluiten. Alpaca is een duurzaam materiaal, dat comfortabel en warm is. De sterke vezel pilt niet, is veerkrachtig en machine wasbaar.

De alpaca wordt zowel als huisdier als op ranches gehouden. Van oudsher hadden de dieren een heilige status voor de indianen. Ook tegenwoordig worden ze met veel zorg behandeld. Zo wordt de vezel in de volksmond wel het goud van de Inca’s genoemd. Voor de collectie wordt de hoogste kwaliteit van alpaca gebruikt. Met de langste draden van de rug van de alpaca en met zorgvuldig gekozen kleurstoffen wordt eerlijke kleding gemaakt in sociaal verantwoorde werkomgevingen.

ARAÑA’s tijdloze, behaaglijke vesten zijn met vrijwel alle kledingstukken te combineren en kunnen op vele verschillende gelegenheden gedragen worden. Door de traditionele, arbeidsintensieve productiemethode en het duurzame alpaca zorgt de vrolijke, karaktervolle, kleurrijke trui voor jarenlang plezier.

Selecteer de velden die moeten worden weergegeven. Anderen zullen verborgen zijn. Slepen en neerzetten om de volgorde te wijzigen.
 • Afbeelding
 • SKU
 • Beoordeling
 • Prijs
 • Voorraad
 • Beschrijving
 • Gewicht
 • Dimensies
 • Extra informatie
 • Kenmerken
 • Voeg toe aan winkelkar
Klik buiten om de vergelijkingsbalk te verbergen
Vergelijken
Vergelijken ×
Vergelijken Doorgaan met winkelen
0
0