Manuela Bedford – een luxueus kledingstuk

.

Manuela Bedford - een luxueus kledingstuk

Sinds 1990 ontwerpt de Zuid-Amerikaanse Manuela Bedford exclusieve vesten van luxueuze alpaca vezels. Het werken met alpaca en het ontwerpen van truien en vesten zit in haar bloed. Haar overgrootvader startte in 1915 een atelier in Arequipa in Peru. Sindsdien is de hele familie betrokken bij het label Manuela Bedford.


Door haar kleurrijke patronen, geïnspireerd door Zuid-Amerikaanse kunstwerken, ornamenten en symbolen ontstaan onderscheidende truien en vesten met karakter.  Tegelijkertijd past ze zich aan de wensen uit Europa aan. Zo ontstaat een uniek vest, dat van beide continenten kenmerken in zich draagt. De vesten zijn makkelijk te combineren met andere kledingstukken. Door de alpaca voelen ze licht en comfortabel aan.

Alle vesten van Manuela Bedford worden van alpaca gemaakt. Alpaca is door de sterke en veerkrachtige vezel een duurzaam materiaal wat jarenlang goed blijft. De alpaca pilt niet en is machine wasbaar. Omdat de alpaca de lichaamswarmte aanneemt en vasthoudt, maar niet afsluit, zijn de truien zowel in de lente, herfst en winter comfortabel.

Manuela Bedford zet zich in om de traditionele breikunst in stand te houden en te verbeteren. In haar huidige werkplaats Lima (Peru) voorziet ze de bevolking van werk en ondersteunt ze sociale projecten.

(Cover foto: Twee vesten van ARAÑA en één vest van Manuela Bedford)

Product added to wishlist
Product added to compare.

Deze winkel maakt gebruik van cookies, zodat we uw ervaring van onze webshop kunnen verbeteren. Meer informatie